Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Thaise noedelsalade

Aantal personen: 4

Ingrediënten

300 gr rijstnoedels
6 eetlepels olie
2 fijngesneden kleine uien
2 fijngesneden teentjes knoflook
1 fijngesneden kleine rode peper
200 gr tahoe in reepjes
4 losgeklopte eieren
150 gr taugé
3 eetlepels ketjap asin
4 Chinese koolbladeren
1-2 eetlepels limoensap
60 gr geroosterde pinda‘s
1 in 8 parten gesneden limoen
3 eetlepels vissaus
3 eetlepels bruine suiker
3 eetlepels azijn
4 lente-uitjes

Bereiden

Laat de noedels ± 15 minuten in koud water weken en laat ze daarna
uitlekken.
Verhit intussen 2 eetlepels olie en bak hierin de uien, knoflook, rode
peper en tahoe ± 5 minuten.
Bak in 1 eetlepel olie van de losgeklopte eieren roerei.
Stoof in 1 eetlepel olie de taugé ± 5 minuten.
Verhit 2 eetlepels olie, voeg de uitgelekte noedels en de ketjap toe en
bak ze ± 5 minuten.
Leg op elk bord een koolblad en leg er de noedels, het roerei, het
tahoemengsel en de taugé op.
Sprenkel het limoensap erover en garneer met de pinda‘s en de partjes
limoen.
Vermeng de vissaus, bruine suiker en azijn en serveer dit er in kleine
schaaltjes bij.
Serveer de salade met lente-uitjes en eventueel een rode peper.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Zomerse kalkoensalade
Peultjessalade met basilicum engeitenkaas
Spaanse snijbonensalade
Russische salade
Chinese salade van noedels met kip

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes